Piškotové omelety s jahodami

Seznam surovin

Na ozdobu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na papír na pečení namalujeme z rubové strany 4 kruhy o průměru 12 cm (obkreslíme malý talířek nebo misku) a papír položíme na plech rubovou stranou dolů. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Žloutky s cukrem a vodou ušleháme do husté světlé pěny. Vyklopíme na ni ušlehaný sníh, přisypeme mouku smíchanou se solamylem a zlehka vše promícháme.

Těsto rozdělíme na 4 kruhy na plechu a rovnoměrně rozetřeme. Omelety ihned vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme nejvýše 8 minut, až mírně zrůžoví (okraje nesmí zhnědnout, aby se omelety nelámaly). Po vytažení z trouby přikryjeme omelety utěrkou a překlopíme na vál. Plech odstraníme a z omelet opatrně sloupneme papír. Každou omeletu opatrně přehneme pomocí utěrky na polovinu a necháme vychladnout.

Z očištěných jahod oddělíme 4 a ostatní rozmačkáme v misce vidličkou. Do smetany nasypeme vanilkový cukr a ušleháme ji dohusta. Zlehka do ní vmícháme rozmačkané jahody. Touto směsí naplníme vychladlé omelety a každou ozdobíme zbylými jahodami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...