Palačinky po francouzsku

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mléko smíchejte s vodou a rozšlehejte v něm vejce. Přidejte špetku soli, cukr, olej a postupně zašlehávejte prosetou mouku, aby se netvořily hrudky.

Těsto nechte několik minut odstát a potom ho zase dobře promíchejte, aby mělo konzistenci jemného krému (podle potřeby zřeďte ještě trochou mléka).

Pánev potřete olejem a nechte ho rozehřát. Naběračkou vždy nalijte na pánev část těsta a rozetřete až ke krajům.

Opečte palačinky z obou stran, přendejte na talíř a potřete nugetou nebo nutellou a posypte nasekanými oříšky.

Palačinky srolujte do ruliček nebo složte do trojúhelníčků. Ozdobte šlehačkou a hoblinkami čokolády.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...