Palačinky plněné jablky ve slaném karamelu

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z vajec, mouky, mléka, vanilkového cukru a soli vyšlehejte tekuté těstíčko a nechejte ho asi půl hodiny odpočinout.

Mezitím rozčtvrťte jablka i se slupkou a nakrájejte je na kostičky nebo tenké plátky. Na hluboké pánvi rozpusťte 2 lžíce másla a přidejte jablka. Posypejte je cukrem, solí a kořením a na mírném plameni asi 5 minut smažte, dokud nebudou pěkně zlatavá a změklá, ale stále budou držet pohromadě. Pak je zalijte vodkou, nechejte projít varem a zakryté pokličkou je odstavte.

Na rozehřáté pánvi rozpusťte vždy lžíci másla, vlijte přiměřené množství těsta a rozlijte ho po celé pánvi. Jednotlivé palačinky smažte z obou stran a stejně postupujte, dokud budete mít těsto.

Hotové palačinky odkládejte na velký talíř či mísu pod poklici, aby nevychladly. Pak je naplňte jablky, přeložte na čtvrtiny, poprašte moučkovým cukrem a talíře ozdobte kopečkem zakysané smetany s lístkem čerstvé meduňky.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...