Kaše z ovesných vloček s krupicí II.

Postup přípravy

Ovesné vločky namočíme na cca 15 minut do mléka, aby se rychleji uvařily.
Do menšího hrnce nalijeme mléko, přidáme špetku soli, přidáme vločky,
krupici a vaříme za stálého míchání nejlépe vařečkou,
která má spodní stranu rovnou, asi 5 minut. Pokud je hmota velmi řídká,
přidáme ještě trochu krupice.
Po uvaření vločkovou kaši ihned podáváme. Na talíři sladíme medem, doplníme
máslem a sypeme skořicí, kakaem nebo nastrouhanou čokoládou, syrovým sezonním
ovocem, zavařeninou a pod

Poznámka k receptu

Ovesné vločky: - zmírňují pocit hladu /chrání před obezitou/ - jsou vhodné pro diabetiky /udržují stálou hladinu cukru v krvi/ - chrání organizmus před očními chorobami - obsahují antioxidant avenantramid, který chrání organizmus před volnými radikály, tedy i vznikem rakoviny a srdcově-cévními nemocemi Přidaná dětská krupice ovesné vločky zjemní

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...