Lívance ze zakysané smetany s ovocným přelivem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Žloutky rozkvedlejte ve smetaně, přidejte cukr a postupně přimíchávejte mouku prosetou s práškem do pečiva.

Z bílků a soli ušlehejte pevný sníh a lehce ho vmíchejte do hmoty. Pokud je těsto řídké, přisypte ještě trochu mouky.

Lívanečník nebo pánvičku vymažte olejem a usmažte lívance, které uchovejte v teple. Omyté a přebrané ovoce krátce povařte s cukrem a troškou vody.

Lívance potřete jogurtem nebo zakysanou smetanou a přelijte lžící rozvařeného ovoce. Můžete posypat moučkovým cukrem.

Poznámka k receptu

Lívance můžete také ozdobit jablky rozvařenými s cukrem, skořicí a kouskem citronové kůry.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...