Krupicové noky v jahodové omáčce

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V misce utřeme žloutky se změklým máslem, vmícháme tvaroh, mléko, krupičku a špetku soli a nakonec opatrně tuhý sníh ušlehaný z bílků. Z takto připravené hmoty vykrajujeme lžící nočky a vpouštíme je do vroucí osolené vody. Jakmile vyplavou na hladinu (asi za 5 - 8 minut), jsou hotové. Vyjmeme je děrovanou naběračkou a necháme odkapat.

Jahody nasypeme do kastrůlku, pocukrujeme a necháme chvíli stát. Pak je přivedeme k varu a na mírném ohni povaříme 8 - 10 minut. Na poslední minutu přilijeme k jahodám škrob rozmíchaný se 3 lžícemi vody.

Omáčku rozdělíme do talířů, přidáme nočky a podle chuti každou porci ještě posypeme cukrem.

Hodnocení: 2,7/5

Hodnotilo: 3

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...