Tvarohové knedlíky s kuskusem

Seznam surovin

Na omáčku:

Na přelití a posypání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kuskus zalijeme v misce vařící vodou tak, aby byl téměř potopený, promícháme ho, přiklopíme a necháme stát asi 3 minuty. Pak poklici sundáme a kuskus necháme za občasného promíchání zchladnout.

Mezitím v kastrůlku povaříme na mírném ohni 50 g cukru určeného na přelití se dvěma lžícemi vody, dokud se cukr nerozpustí a karamel nezačne zlátnout. Přilijeme ještě trochu vody, karamel necháme přejít varem a odstavíme z ohně.

Dále uvaříme omáčku. V kastrolu přivedeme k varu 3 dl mléka. Přidáme cukr, přilijeme vaječný likér a zbylé mléko, ve kterém jsme rozmíchali škrob se žloutky a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

Strouhané oříšky krátce opražíme za stálého míchání na rozehřátém másle a také odstavíme z ohně.

Do mísy nastrouháme uvařené brambory, přidáme tvaroh, vejce, mouku, polovinu prochladlého kuskusu a špetku soli a vypracujeme vláčné těsto. Rozdělíme ho na kousky velké asi jako švestka a do každého zabalíme jednu jahodu. Knedlíky zakulatíme, obalíme ve zbylém kuskusu, vložíme do vroucí mírně osolené vody, opatrně promícháme a vaříme asi 8 minut.

Na talíře rozdělíme teplou omáčku, přidáme uvařené a odkapané knedlíky, přelijeme je karamelem, posypeme opraženými oříšky a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...