Slovácké pěry

Seznam surovin

Na kvásek:

Na přelití:

Na posypání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Všechny přísady na kvásek smícháme v hrnku a na teplém místě necháme vykynout. Do mísy prosejeme mouku, přimícháme sůl, cukr, citronovou kůru a vejce rozmíchané ve vlažném mléce, přilijeme kvásek a mícháme vařečkou, dokud se těsto nepřestává lepit na stěny mísy. Na závěr do něj zapracujeme rozpuštěné máslo, lehce ho poprášíme moukou a necháme zakryté utěrkou na teplém místě vykynout.

Pak těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 1 cm a nakrájíme ho na 12 čtverců. Do každého zabalíme půlku meruňky, knedlíky zakulatíme, narovnáme do máslem vymazaného pekáčku (tak, aby se jen těsně dotýkaly) a necháme ještě 10 minut kynout.

Mléko na přelití přivedeme k varu, vmícháme cukr a vařící směs nalijeme na knedlíky tak, aby byly téměř zalité. Potřeme je na povrchu máslem a pečeme asi 20 minut při 170 °C.

Upečené pěry rozdělíme na talíře, podlijeme dvěma lžícemi mléka z pekáčku, posypeme strouhankou opraženou na másle a pocukrujeme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...