Růžové krupicové knedlíčky

Seznam surovin

Na obalení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mléka vmícháme obyčejný cukr, lehce ho osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme krupici a za stálého míchání uvaříme kaši. Odstavíme ji z ohně, zakryjeme fólií, aby se na ní neutvořil škraloup, a necháme vychladnout.

Pak do kaše vmícháme vejce, vanilinový cukr a mouku a vypracujeme tužší těsto. Rozdělíme ho na malé kousky a v dlaních je vytvarujeme do kuliček. Vložíme je do vroucí lehce osolené vody a vaříme 6 - 8 minut.

Knedlíčky vyjmeme z vody, necháme odkapat, celé je obalíme nejprve v rozpuštěném másle, pak v rozdrcených cukrářských piškotech a podáváme. Zbylé rozpuštěné máslo a rozdrcené piškoty podáváme v mističkách, aby si je mohl každý ještě doplnit.

Poznámka k receptu

Knedlíčky na talířích ještě pocukrujte a doplňte čokoládovou nebo ovocnou omáčkou (toppingem) a šlehačkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...