Pohankové ovocné knedlíky

Seznam surovin

Na posypání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Pohanku dejte do hrnce, zalijte mlékem a pod pokličkou přiveďte k varu. povařte asi 2 minuty, stáhněte z plamene a nechte ji nabobtnat alespoň 40 minut.

2. Poté do ní vmíchejte mouku a vypracujte hladké těsto, které nechte uležet nejlépe přes noc.

3. Blumy omyjte a vypeckujte. poté posypte pracovní desku pohankovou moukou a zpracujte těsto do šišky. tu rozdělte na čtvrtiny, znovu vytvořte válečky a opět je rozdělte na čtvrtiny. Z každého kousku udělejte placičku a blumu do ní zabalte. dlaněmi vyválejte kuličku a obalte ji v mouce.

4. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu a dejte do ní knedlíky (8 kusů a pak druhou várku). přiklopte a vařte 9 minut. připravte omáčku: tvaroh rozdrolte a smíchejte s kokosem. máslo rozehřejte a margotku nastrouhejte na hrubším struhadle.

5. Uvařené knedlíky vyndejte, nechte okapat a přibližně 3 minuty oschnout. na talíři je posypte tvarohovo-kokosovou směsí, polijte máslem a posypte margotkou.

Poznámka k receptu

Alternativní verzí ovocných knedlíků jsou ty pohankové. Jejich chuť je vzhledem k surovinám specifická, ale určitě si vás získá.

odpočinutí těsta přes noc

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...