Meruňkové knedlíky se strouhankou

Seznam surovin

Na náplň, posypání a přelití:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Do mísy nastrouháme uvařené a vychladlé brambory, přidáme polohrubou mouku, vejce a špetku soli. Vypracujeme rychle hladké těsto, které rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 mm.

Meruňky opláchneme, necháme odkapat, rozpůlíme je, zbavíme pecek a do každé půlky meruňky vložíme kousek bílé čokolády.

Plát těsta nakrájíme na čtverce, do středu každého položíme půlku meruňky s čokoládou a těsto opatrně zabalíme a zakulatíme v dlaních. Naplněné knedlíky vkládáme do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou, opatrně je vařečkou odlepíme ode dna a vaříme zvolna 7 - 8 minut.

V pánvičce rozehřejeme polovinu másla (75 g), přisypeme strouhanku a za stálého míchání ji pomalu opražíme. Dáváme přitom pozor, aby se nepřipálila. Když začne zlátnout, přimícháme lžíci moučkového cukru, krátce promícháme a stáhneme z ohně.

Uvařené knedlíky vyjmeme z vody děrovanou naběračkou nebo sítem a necháme je odkapat. Ihned je rozdělíme na talíře, posypeme opraženou strouhankou, přelijeme zbylým rozpuštěným máslem a podle chuti posypeme moučkovým cukrem. Podáváme ihned.

Poznámka k receptu

Na přípravu bramborového těsta na knedlíky jsou nejlepší staré brambory, které již obsahují dostatek škrobu. Vyberte ty, které jsou moučné a rozsýpavé (v obchodech jsou označené jako varný typ C).

Hodnocení: 1,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...