Kokosové knedlíčky s mangovou omáčkou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mango zbavíme pecky, oloupeme a polovinu dužniny nakrájíme na malé kostičky. Zbytek nakrájíme na kousky a podusíme je ve víně svařeném s cukrem a limetkovou štávou. Kokosové mléko svaříme s obyčejným mlékem.

V kastrůlku rozpustíme máslo a za stálého míchání přisypeme mouku se špetkou soli. Krátce ji opražíme, zalijeme povařenými mléky, rychle rozmícháme, přivedeme k varu a dále mícháme, dokud se těsto nezačne odlepovat od stěn kastrůlku. Odstavíme ho z ohně a když zchladne, vmícháme jeden po druhém žloutky. Na závěr vmícháme syrové kostičky manga, lžičkou z těsta vykrojíme nočky a na pomoučeném prkénku je zakulatíme. Vložíme je do vroucí osolené vody a zvolna vaříme asi 5 minut.
Vyjmeme je děrovanou naběračkou, po odkapání je promastíme máslem a uložíme v teple.

Podušené mango rozmixujeme, rozdělíme na talíře, přidáme knedlíčky, posypeme je dorůžova opraženým kokosem a pocukrujeme.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...