Knedlíky s rynglemi

Seznam surovin

Na skořicovou strouhanku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Měkký tvaroh prolisujeme do mísy (použijeme balený v papíru (tvaroh z vaničky je příliš řídký), přidáme mouku, vejce, rozpuštěné máslo a mléko, lehce osolíme a vypracujeme vláčné těsto (je-li příliš řídké, vmícháme ještě trochu mouky, je-li naopak tuhé, přidáme trochu mléka).

Z připraveného těsta utvoříme váleček, který nakrájíme na 8 dílků, každý rozválíme na pomoučeném válu na tenko a opatrně do něj zabalíme jednu celou omytou a osušenou ryngli (nebo ryngle nakrájíme na půlky či čtvrtky a zabalíme je do menších kousků těsta). Knedlíky zakulatíme v dlaních, vložíme je do vroucí lehce osolené vody, opatrně promícháme a vaříme asi 6 – 8 minut podle velikosti a zralosti ovoce.

Mezitím na rozehřátém másle za stálého míchání opražíme dozlatova strouhanku. Přidáme krupicový cukr a skořici, krátce za stálého míchání prohřejeme a odstavíme z ohně.

Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou, necháme je odkapat, rozdělíme na talíře, posypeme strouhankou, pokapeme máslem, pocukrujeme a ihned podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde