Jahodové kynuté knedlíky

Seznam surovin

Na přelití a posypání:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Droždí rozdrobíme do mísy, přidáme cukr, lžíci mouky a 3 lžíce vlažného mléka, mísu zakryjeme čistou utěrkou a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Pak přidáme zbylou mouku promíchanou se špetkou soli, žloutek rozmíchaný ve zbylém mléce a rozpuštěné zchladlé máslo a vypracujeme hladké těsto. Opět ho zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout (asi 30 minut).

Jahody opláchneme studenou vodou, zbavíme stopek a necháme odkapat.

Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát silný asi 2 cm a nakrájíme ho na 12 stejných čtverců. Do středu každého položíme jahodu, těstem ji důkladně obalíme a zakulatíme. Knedlíky narovnáme na pomoučené prkénko, zakryjeme utěrkou a necháme ještě asi 15 minut kynout.

Strouhanku opatrně opražíme na polovině másla za stálého míchání dozlatova.

Vykynuté knedlíky vložíme do hrnce s mírně osolenou vroucí vodou a zvolna vaříme asi 6 minut s částečně odkrytou poklicí. Pak knedlíky opatrně obrátíme a dovaříme ještě 4 minuty.

Hotové knedlíky vyjmeme z vody, ihned je propícháme špejlí nebo tenkou vidličkou, rozdělíme na talíře, posypeme strouhankou, pokapeme máslem, pocukrujeme a podáváme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...