Bleskové ovocné knedlíky

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Tvarohy rozbalíme a vložíme do mísy. Přisypeme mouku, strouhanku, přidáme vejce a špetku soli a promícháme, až vznikne hladké těsto.

Meruňky omyjeme a případně i vypeckujeme. Těsto rozdělíme na 20 dílů a do každého zabalíme jednu meruňku.

Knedlíky vložíme do velkého hrnce s vroucí lehce osolenou vodou a zvolna vaříme. Jakmile knedlíky vyplavou na hladinu, vaříme ještě asi 1 minutu, pak je vyjmeme děrovanou naběračkou, rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a posypeme nastrouhanou čokoládou.

Omáčka: Vypeckované meruňky nakrájíme na kousky a rozvaříme s cukrem a trochou vody doměkka. Na závěr vmícháme vodku a omáčku již nevaříme.

Poznámka k receptu

Zkuste knedlíky naplnit třešněmi. Přelijte je pak omáčkou z rozvařených oslazených třešní ochucenou brandy a posejte nastrouhanou mléčnou nebo bílou čokoládou.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 2

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde