Blbouny s povidly

Seznam surovin

Na omáčku:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Nejdříve připravíme těsto. Polovinu mléka lehce ohřejeme, přimícháme do něj cukr a droždí a necháme droždí rozpustit. Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, rozpuštěné droždí, zbylé mléko smíchané se žloutkem a rozpuštěné máslo a vypracujeme hladké těsto, které zakryjeme utěrkou a necháme asi 30 minut kynout.

Pak z něj utvoříme váleček, nakrájíme ho na kousky velké asi jako střední jablko a lehce je na pomočeném válu rozválíme. Na každý dáme trochu povidel, těsto stočíme do bochánků, zakulatíme je a necháme pod utěrkou znovu vykynout.

Mezitím smícháme pudinkový prášek s mlékem a cukrem a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.

Do velkého hrnce dáme vařit vodu, hrnec zakryjeme řídkým plátnem a ovážeme ho tak, aby bylo nad vodou dostatečně prověšené. Jakmile se voda vaří, klademe na plátno vykynuté knedlíky v dostatečné vzdálenosti od sebe, aby mohly nabývat. Přiklopíme je poklicí a vaříme v páře 8 - 10 minut. Hotové knedlíky ihned propícháme vidličkou, rozdělíme je na talíře, doplníme omáčkou a posypeme pistáciemi s cukrem.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...