Jesenická žemlovka

Seznam surovin

Na sníh:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse rozšleháme dvě vejce s mlékem, přidáme 2 lžíce cukru, špetku soli a promícháme. Housky nakrájíme na plátky, jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a také nakrájíme na plátky. Třetinu plátků housek krátce namočíme ve vaječné směsi a rozložíme je na dno zapékací formy lehce vymazané máslem.Rozložíme na ně jablečné plátky, posypeme je polovinou rozinek a špetkou skořice, pokapeme trochou másla a zakryjeme další třetinou namočených plátků housek.

Tvaroh rozmícháme se žloutkem a 2 lžícemi cukru a vmícháme zbylé rozinky. Rozetřeme ho na vrstvu housek a zakryjeme poslední třetinou namočených plátků housek. Pokapeme je máslem, žemlovku vložíme do trouby vyhřáté na 170°C a pečeme dozlatova asi 30 minut.

Z bílků a špetky soli ušleháme sníh, přidáme do něj cukr a ušleháme do tuha. Sníh navrstvíme lžící na žemlovku a ještě ji krátce zapečeme v troubě rozpálené na maximum, dokud sníh nezačne zlátnout. Podáváme ihned.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...