JÁHLOVÁ PERNÍKOVÁ KAŠE

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do rendlíku dejte tekutinu, špetku soli a nahrubo pomleté jáhly. Za občasného míchání přiveďte k varu. Jak se teplota tekutiny zvyšuje, míchejte častěji, ať se v kaši neutvoří hrudky. Jakmile se objeví bubliny, stáhněte plamen na minimum, stále míchejte a vařte do zhoustnutí – trvá to asi 5 minut.

2. Hotovou kaši odstavte, vmíchejte do ní citronovou kůru, a když trochu zchladne, přimíchejte med (použijete-li jiné tekuté sladidlo, můžete je vmíchat do kaše dřív). Na talíři kaši posypte perníkovým kořením, ozdobte vlašskými ořechy, dochuťte přepuštěným máslem a sušeným ovocem.

Poznámka k receptu

Sušené ovoce může úplně změnit chuť kaše. Rozinky nebo švestky báječně ladí k perníkovému koření, brusinky a meruňky zase můžete doplnit čerstvým ovocem nebo bylinkami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...