Hrníčková žemlovka

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mandarinky oloupeme a každou nakrájíme na 5 plátků. Bagetky nakrájíme na plátky široké asi 1,5 cm a každý plátek namočíme v mléce. Čtyři mističky nebo nízké šálky vymažeme máslem a naskládáme do nich střídavě plátky pečiva a mandarinek.

Vejce rozšleháme se smetanou, zbylým mlékem a obyčejným cukrem a touto směsí zalijeme naplněné mističky nebo šálky asi do poloviny výšky.

Každou porci žemlovky na povrchu posypeme hnědým cukrem, vložíme je do trouby vyhřáté na 180°C a zapékáme asi 25 minut.

Poznámka k receptu

Máte-li rádi tvarohovou žemlovku, vmíchejte do vaječné směsi půl kostky měkkého tučného tvarohu.

Hodnocení: 4,5/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 4

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...