Tradiční škubánky s mákem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V osolené vodě vaříme oloupané a na středně velké kousky nakrájené brambory asi 15 minut do poloměkka. Brambory s částí vývaru zasypeme prosátou hrubou moukou.

Druhým koncem vařečky vytvoříme ve směsi otvory a hrnec vrátíme na vařič, přiklopíme a škubánkový základ necháme 20 minut propařit. Brambory pak rozšťoucháme do hladka a propracováváme, až se přestanou lepit na vařečku.

Mezitím si rozpustíme máslo nebo sádlo. Ze směsi vykrajujeme kousky polévkovou lžicí namočenou v rozpuštěném tuku. Na talíři posypeme mákem a cukrem.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...