Škubánky s mákem neboli kucmoch

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Oloupané brambory omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme tak, aby zůstaly tuhé.

Polovinu vody z brambor slijeme a obrácenou stranou vařečky brambory mírně rozšťoucháme. Povrch poprášíme hrubou moukou. Hrnec přiklopíme poklicí a na velice mírném ohni brambory necháme asi 15 minut propařit.

Propařené brambory s moukou vymícháme šťouchadlem na jemnou pastu a lžící namáčenou v sádle vykrajujeme z pasty nočky, které rozdělíme na nahřáté talíře. Pokrm posypeme mákem promíchaným s cukrem a přelijeme zbylým sádlem.

Poznámka k receptu

Škubánky, které zbydou od oběda, si k večeři opečte na pánvi.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...