Bramborové šišky I

Seznam surovin

Na posypání a přelití:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejeme 30 g másla, přisypeme ovesné vločky a za stálého míchání je pozvolna opražíme dozlatova. Nasypeme je do misky a necháme vychladnout.

Do mísy nastrouháme uvařené a vychladlé brambory, přidáme mouku, vejce, změklé máslo a špetku soli a krátce promícháme, až vznikne hladké těsto. Na pomoučeném válu z něj utvoříme váleček, který nakrájíme na krátké špalíky, které rozválíme rukama na šišky a naskládáme je na pomoučený tác nebo prkénko. Šišky vložíme do hrnce s vroucí osolenou vodou, opatrně je promícháme, aby se nepřilepily ke dnu, a vaříme asi 6 - 7 minut. Pokud nemáme dostatečně velký hrnec, uvaříme šišky raději ve dvou várkách.

Uvařené šišky vyjmeme děrovanou naběračkou nebo sítem, necháme je odkapat, nasypeme je do mísy a promícháme s rozpuštěným máslem. Šišky ihned rozdělíme na talíře, posypeme je opraženými vločkami, pokapeme medem smíchaným s melasou, posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.

Poznámka k receptu

Šišky můžete podávat i stejně, jako škubánky – posypané mletým mákem s cukrem a přelité máslem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...