Bramborové rohlíčky s mákem a skořicí

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Mletý mák nasypte do mléka a za stálého míchání vařte, dokud se tekutina nevyvaří. Nechte vychladnout a potom do hmoty přimíchejte med, rum, kůru a skořici.

Vejce s máslem a cukrem utřete do pěny. Mouku prosejte s práškem do pečiva a smíchejte s citronovou kůrou a skořicí. Brambory oloupejte a najemno nastrouhejte. Vše smíchejte a vypracujte hladké těsto.

Na pomoučeném vále vyválejte z těsta placku, rozkrájejte na trojúhelníky a na každý položte trochu náplně. Srolujte je do rohlíčků, přendejte na pečicím papíře vyložený plech, každý rohlíček potřete rozpuštěným máslem a vložte do trouby vyhřáté na 180°C.

Rohlíčky upečte dozlatova, po upečení je ještě potřete máslem a posypte skořicovým cukrem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...