Vánoční poleno Buche de Noël

Seznam surovin

Na těsto:

Na krém:

Kromě toho:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse ušleháme z bílků tuhý sníh a zašleháme do něj 50 g cukru. V další míse ušleháme žloutky se zbylým cukrem do husté bílé pěny. Zlehka do ní vmícháme prosáté kakao, vanilkový extrakt a nakonec připravený sníh.

Těsto nalijeme na hlubší plech vyložený papírem na pečení a rozetřeme až k okrajům. Vložíme ho do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 20 minut. Upečený plát necháme trochu zchladnout a pak ho překlopíme na arch papíru na pečení poprášený moučkovým cukrem.

Čokoládu na krém rozlámeme na kousky, rozpustíme ji v kovové misce ponořené do horké vodní lázně a necháme vychladnout. V míse utřeme moučkový cukr se změklým máslem, přidáme rozpuštěnou čokoládu a vanilkový extrakt a promícháme.

Vychladlý plát těsta potřeme připraveným krémem a zarolujeme ho jako roládu. Zbylým krémem pak potřeme poleno i na povrchu a pomocí špejle nebo stěrky na něm vytvoříme strukturu připomínající kůru.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...

Přečtěte si jinde