Rudá roláda

Seznam surovin

Krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Do mísy prosejte mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl. V další míse šlehejte 5 minut vejce, pak přidejte cukr a šlehejte, dokud nezískáte nadýchanou pěnu. Postupně zašlehejte olej, podmáslí a vanilkový extrakt a nakonec jemně vmíchejte moučnou směs.

2. Hluboký plech vyložte pečicím papírem a vylijte na něj těsto. Rovnoměrně je rozetřete a pečte v troubě předehřáté na 180°c asi 17–20 minut. Mezitím si připravte další arch pečicího papíru a poprašte ho moučkovým cukrem. Jakmile je korpus hotový, překlopte ho na připravený papír a zarolujte. Nechte zchladnout.

3. Připravte krém: kokosovou smetanu (tedy tu pevnou část, kterou najdete v plechovce s kokosovým mlékem) vyšlehejte do hladkého krému. Podle chuti oslaďte, ještě krátce prošlehejte a ručně vmíchejte mascarpone. Krémem naplňte roládu, zarolujte ji a lehce potřete i zvenčí. Poprašte ji kokosem a nechte ztuhnout v lednici. Podávejte ozdobenou lyofilizovanými malinami.

Poznámka k receptu

Bílou vrstvu téhle rudé variace jsme tentokrát ochutili kokosem. Určitě ale tenhle skvělý krém začnete používat i ve svých receptech.

1 kus

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...