Roláda v čokoládových šupinkách

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Bílky vyšleháme za postupného přidávání cukru dotuha. Pak lehce vmícháme směs mouky a mletých ořechů a těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Povrch poprášíme moučkovým cukrem a v troubě vyhřáté na 200 °C upečeme plát dorůžova. Vyklopíme ho na navlhčenou utěrku, pečicí papír opatrně stáhneme a ještě teplý plát spolu s utěrkou srolujeme a necháme vychladnout.

Mezitím připravíme náplň. Smetanu ušleháme do pevné hmoty (můžeme přidat i trochu ztužovače), zašleháme do ní cukr a na závěr vmícháme mleté ořechy a po částech ořechový likér.

Vychladlý plát rozbalíme, potřeme ho částí krému a opět stočíme do rolády. Potřeme ji po celém povrchu zbylým krémem a necháme ztuhnout v chladničce.

Čokoládovou polevu rozpustíme ve vodní lázni, velmi tence rozetřeme na pečicí papír nebo igelit a necháme ztuhnout. Pak ji rozlámeme na malé kousky a vytvoříme z nich na roládě „kůru“.

Poznámka k receptu

Hotovou roládu můžete ještě dozdobit lístky upečenými například z lineckého těsta.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...