Pusinková roláda

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Kukuřičný škrob smícháme s vanilkovým extraktem a octem. V míse ušleháme elektrickým šlehačem z bílků sníh. Postupně do něj zašleháme škrobovou směs a pak cukr a vyšleháme dotuha.

Sněhovou hmotu rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení na obélník o rozměrech asi 23 x 32 cm, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 20 - 25 minut. Plát vyjmeme z trouby, překryjeme utěrkou a necháme vychladnout.

Na pracovní plochu položíme papír na pečení a opatrně na něj překlopíme vychladlý plát kratší stranou k sobě. Stáhneme z něj papír, na kterém se plát pekl, potřeme ho ušlehanou smetanou (nahoře necháme volný pruh široký 10 cm), poklademe ho nakrájenými broskvemi a malinami a pomocí papíru vše stočíme do rolády. Přeložíme ji na servírovací talíř a pocukrujeme.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...