PISTÁCIOVÁ ROLÁDA

Seznam surovin

Těsto:

Krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Připravte těsto: bílek oddělte od žloutku, žloutek utřete s cukrem. Máslo rozpusťte, a dokud je horké, přilijte studené mléko. Pak máslovou směs spojte se žloutkem, přidejte mouku, prášek do pečiva, sůl, semínka z vanilkového lusku a vše důkladně promíchejte. Bílek ušlehejte dotuha a ručně ho vmíchejte do těsta.

2. Těsto vlijte na plech vyložený pečicím papírem a rozetřete ho po celé ploše. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte asi 15 minut, dokud nezíská světle zlatou barvu. Plech vyjměte z trouby a roládu i s papírem ihned stočte, aby později držela tvar. Nechte vychladnout.

3. Připravte krém: smetanu ušlehejte dotuha. Med, rum, mátu a pistácie rozmixujte tyčovým mixérem na hustou směs – něco jako sladké pesto – a zlehka ji zatřete do šlehačky.

4. Roládu rozbalte, potřete krémem, opět stočte, potřete zbylou šlehačkou a hustě posypte mletými pistáciemi.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...