Piškotová roláda s malinovým krémem

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Celá vejce ušleháme v míse s cukrem do husté pěny, do které po částech vmícháme mouku. Připravené těsto rozetřeme na velký plech, který jsme vyložili papírem na pečení (nebo na 2 menší plechy), vložíme do trouby vyhřáté na 200 - 220 °C a zprudka upečeme dozlatova (jen asi 8 minut).

Horký upečený piškotový plát překlopíme na vlhkou utěrku, stáhneme z něj opatrně papír na pečení, plát pomocí utěrky zarolujeme a necháme vychladnout.

Mezitím připravíme malinový krém. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem a směs ochutíme vanilkovým cukrem. V misce utřeme změklé máslo do pěny, po částech do něj vmícháme utřené žloutky s cukrem a důkladně vyšleháme.

Vychladlý piškotový plát rozvineme, potřeme větší částí připraveného krému, posypeme ho malinami (nebo malými kostičkami jahod) a opět svineme do rolády. Povrch rolády potřeme zbylým krémem a ozdobíme ji čerstvými malinami nebo kostičkami jahod.

Poznámka k receptu

Místo malin můžete do krému přidat 2 – 4 lžíce malinové marmelády.

Hotovou roládu můžete také přelít sladkou polevou. Připravíte ji z 200 g moučkového cukru, který utřete s 3 lžícemi malinového sirupu a 2 lžícemi horké vody. Hustou a lesklou polevou roládu ihned přelijte a ozdobte ovocem.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...