Mandlová roláda

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Žloutky, vodu a dvě třetiny cukru vyšleháme v míse do pěny a přimícháme do ní máslo. Z bílků a špetky soli vyšleháme pevný sníh, přidáme do něj zbylý cukr a vyšleháme dotuha. Mouku promícháme s maizenou a postupně jí vmícháme spolu se sněhem do žloutkové pěny. Na závěr vmícháme mandle, těsto rozetřeme na plech s papírem na pečení ve vrstvě asi 1,5 cm a upečeme dozlatova při 190 °C. Plát ihned sundáme i s papírem z plechu, zakryjeme utěrkou, vše stočíme do rolády a necháme vychladnout.

Mezitím v kastrůlku přivedeme k varu tři čtvrtiny mléka s kondezovaným mlékem, moukou a špetkou soli a když směs zhoustne, za stálého míchání vaříme asi 10 minut. Přilijeme žloutek smíchaný se zbylým mlékem a mícháme do zhoustnutí, ale již nevaříme. Kaši necháme za občasného míchání vychladnout a pak do ní vmícháme rozpuštěnou čokoládu, whisky rozmíchanou s kávou a máslo.

Plát opatrně rozbalíme, potřeme ho více než polovinou krému a plát postupně odlupujeme z papíru na pečení a pevně stáčíme do rolády. Zabalíme ji znovu do utěrky a necháme ztuhnout v chladu. Na závěr roládu potřeme zbylým krémem a obalíme v mandlových plátcích.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...