Jahodová roláda

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse utřeme žloutky s polovinou cukru do husté pěny. Z druhé poloviny cukru a bílků ušleháme pevný sníh a zlehka ho vmícháme do žloutkové pěny. Vmícháme prosátou mouku se škrobovou moučkou, těsto rozetřeme v tenké vrstvě na dva menší plechy vyložené papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a zprudka upečeme dozlatova (jen asi 8 minut).

Horké pláty opatrně překlopíme na čistou vlhkou utěrku a stáhneme z nich opatrně papír, na kterém se pekly. Jeden plát potřeme marmeládou, zakryjeme ho druhým plátem, opatrně pomocí utěrky zarolujeme a necháme vychladnout.

Pak pláty opět rozvineme, potřeme vrstvou smetany ušlehané s cukrem a na delší okraj rozložíme v řadě jahody. Pláty opět zavineme, roládu necháme vychladit a před podáváním ji pocukrujeme a nakrájíme.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...