Čokoládová roláda

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny. Přidáme žloutky s rumem a šleháme ještě asi minutu. Vmícháme rozpuštěnou hořkou čokoládu a pak střídavě sníh ušlehaný z bílků a špetky soli a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozetřeme ve vrstvě silné 2 cm na plech vyložený papírem na pečení o rozměrech asi 20 x 30 cm a upečeme při 180 °C.

Horký plát zakryjeme navlhčenou utěrkou a necháme lehce zchladnout. Pak ho naplocho seřízneme na výšku 2 cm, zařízneme i okraje do tvaru obdélníku, plát stočíme do rolády, zabalíme do utěrky a necháme vychladnout. Odkrojené kousky z plátu rozmixujeme na jemnou drť.

V kastrůlku smícháme kokosové mléko se škrobem, špetkou soli a žloutkem a na mírném ohni mícháme do zhoustnutí. Krém za stálého míchání necháme zchladnout, přišleháme máslo, cukr, rozpuštěnou čokoládu a likér a krém rozetřeme na vychladlý rozbalený plát. Opět ho stočíme do rolády a necháme ztuhnout.

Na závěr roládu potřeme čokoládovou polevou, obalíme ji rozmixovanou drtí a necháme ztuhnout v chladu.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...