Barevná miniroláda

Seznam surovin

Na náplň 1:

Na náplň 2:

Na polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Ze 2 bílků se špetkou soli vyšleháme tuhý sníh a po lžících do něj zašleháme cukr, až vznikne hladký a lesklý sníh. Zašleháme do něj oba žloutky a pak také oba druhy mouky společně s prosátým kakaem. Těsto nalijeme na plech s papírem na pečení a stěrkou ho rovnoměrně rozetřeme v tenké vrstvě. Vložíme ho do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme 10 minut.

Upečený piškot opatrně překlopíme papírem vzhůru na utěrku poprášenou cukrem, papír sloupneme, těsto i s utěrkou zarolujeme a necháme na mřížce vychladnout.

Recept na piškotový korpus a rovněž jak na roládu najdete zde.

Na náplň 1 rozpustíme v kastrůlku tuk, vmícháme ořechy, mléko a cukr a krátce povaříme. Směs odstavíme z ohně, vmícháme rum a necháme vychladnout.

Na náplň 2 promícháme změklý tuk s cukrem a sušeným mlékem. Směs dobře propracujeme, zabalíme do mikrotenové fólie a necháme ztuhnout 30 minut v chladničce.

Piškotový korpus rozvineme a utěrku odstraníme. Potřeme ho marmeládou, na kterou opatrně rozetřeme vychladlou náplň 1. Druhou náplň rozválíme mezi dvěma fóliemi na plát, položíme ho na ořechovou náplň a mírně přitiskneme. Těsto i s náplní opatrně zatočíme, ale pouze jednu otočku, a zbylý plát s náplněmi odřízneme a také stočíme do rolády.

Obě rolády zabalíme každou zvlášť do fólie a necháme uležet 2 hodiny v chladničce. Pak je potřeme polevou z čokolády rozehřáté s tukem a po ztuhnutí nakrájíme rolády na plátky.

Poznámka k receptu

Harmonii chutí získáte, když použijete zároveň ořechy, čokoládu, rum a rybízovou marmeládu - mňam!

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...