Tiramisu

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Uvařte kávu, podle chuti do ní nalijte amaretto a nechte chvilku zchladnout. pak ji přelijte do větší misky nebo hlubokého talíře, ve kterém se budou dobře namáčet piškoty.

2. Vejce rozklepněte, oddělte žloutky a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšlehejte do světlé, nadýchané pěny, trvá to asi 10 minut. ve větší míse rozmíchejte mascarpone, přidejte žloutkovou směs a promíchejte. nakonec opatrně stěrkou vmíchejte sníh.

3. piškoty namáčejte v připravené kávě, pracujte rychle, aby se nerozmočily. do servírovací mísy nebo do misek na jednotlivé porce postupně vrstvěte piškoty a krém tak, aby poslední vrstva byla krémová. nechte vychladit v lednici, aby se chutě propojily, těsně před podáváním ještě poprašte kakaem.

Poznámka k receptu

příprava + 2 hodiny chlazení

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...