Slavnostní čokoládové řezy

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z proseté mouky, prášku do pečiva, 1 lžíce kakaa, změklé hery, mléka a 1 žloutku vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a vložte na půl hodiny na mrazák.

Tvaroh utřete s moučkovým a vanilkovým cukrem, 4 žloutky a škrobovou moučkou. Z 5 bílků ušlehejte pevný sníh a zlehka ho vmíchejte do tvarohové hmoty.

Polovinu těsta nastrouhejte na hrubém struhadle na vymazaný plech a upravte do roviny. Potřete ho tvarohovou hmotou a na ni nastrouhejte zbylou část těsta. Plech vložte do trouby vyhřáté na 180°C a koláč upečte.

Máslo rozehřejte, přidejte k němu krupicový cukr, 4 lžíce kakaa a horkou vodu a umíchejte polevu. Upečený a ještě horký moučník polijte polevou a nechte vychladnout a ztuhnout. Potom nakrájejte na řezy.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 2

Vaše hodnocení: 5

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...