Řezy s jahodovou šlehačkou

Seznam surovin

Na náplň:

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Vejce vyšleháme s krystalovým cukrem do pěny. Zlehka vmícháme prosátou mouku a vanilinový cukr a vzniklé hladké těsto rozetřeme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme ho do trouby vyhřáté na 180 °C a pečme asi 15 minut. Upečený plát necháme vychladnout a pak ho podélně rozkrojíme na dva pláty.

Smetanu ušleháme se ztužovačem do tuha. Jahody promícháme s moučkovým cukrem, rozmixujeme a zlehka vmícháme do šlehačky.

Oba vychladlé pláty potřeme vrstvou jahodové pěny, položíme je na sebe a necháme ztuhnout v chladu.

Nakonec pláty nakrájíme na širší pásy, které dozdobíme bílou šlehačkou, ostrým nožem je nakrájíme na malé řezy a každý ozdobíme nakrájenou jahodou a meduňkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...