Řezy Rafaela Escalony

Seznam surovin

Na krém:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Žloutky ze dvou vajec oddělíme od bílků. Bílky ušleháme, zvlášť ušleháme žloutky s cukrem a dvěma lžícemi vody do pěny. Postupně přidáváme vodu, mleté ořechy, kávu, mouku smíchanou s práškem do pečiva a ušlehané bílky. Zlehka promícháme a nalijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi patnáct minut.

Krém: půl litru mléka přivedeme k varu, přidáme 1 - 2 lžičky Nescafé, necháme rozpustit, pak vmícháme pudingový prášek a za stálého míchání přivedeme do varu. Po zhoustnutí odstavíme z plotny a necháme vychladnout. V misce rozmícháme máslo s cukrem a vychladlý kávový puding do másla zamícháme.

Upečený piškot pomažeme ještě horký marmeládou a navrch krémem. Servírujeme po vychladnutí.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...