Medovník

Seznam surovin

Na krém:

Na polevu:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V kovové míse ponořené do horké vodní lázně rozpustíme máslo, cukr a med. Mísu vyjmeme a když trochu zchladne, vpracujeme rozmíchaná vejce a mouku se sodou a solí. Těsto necháme odpočinout a mezitím připravíme náplň.

V mléce rozšleháme žloutek a škrob a v malém kastrůlku mícháme na mírnějším ohni do zhoustnutí. Přidáme 2 lžíce cukru, vanilinový cukr a mícháme do zchladnutí. V míse vyšleháme zbylý cukr se změklým máslem a rumem a postupně přišleháme vychladlý krém.

Těsto rozdělíme na tři díly, rozválíme je na čtverce nebo obdélníky, přeložíme na plech s papírem na pečení a upečeme při 175 °C dozlatova. Po vychladnutí potřeme dva pláty tence marmeládou a polovinou krému a položíme je na sebe. Zakryjeme je posledním plátem, který potřeme jen marmeládou.

Na polevu rozehřejeme máslo s cukrem, přimícháme mléko, škrob, rum a na závěr kakao. Polevu rozetřeme po povrchu medovníku, necháme ho nejlépe tři dny odležet a před podáváním ho nakrájíme na řezy.

Hodnocení: 4,0/5

Hodnotilo: 3

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...