Makové řezy

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse utřeme cukr se změklým máslem a vejci. Přidáme mouku, oba druhy máku, smetanu, prášek do pečiva a sůl a vypracujeme hladké těsto. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku, vložíme do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme 5 minut. Pak snížíme teplotu na 150 – 160 °C a pečeme ještě asi 45 minut.

Upečený makovec necháme vychladnout, pak ho vyklopíme z pekáčku a rozřízneme podélně na dvě poloviny. Jednu potřeme marmeládou, přitiskneme na ni druhou polovinu a necháme asi půl hodiny odležet.

Pak makovec rozřízneme na pruhy široké asi 5 cm, boční strany i povrch potřeme tenkou vrstvou marmelády a necháme asi půl hodiny v chladu oschnout.

Na závěr potřeme postupně jednu i druhou boční stranu pruhů rozehřátou polevou a když ztuhne, potřeme i vrchní stranu. Před podáváním nakrájíme pruhy na řezy.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...