Jahodové řezy

Seznam surovin

Poleva:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Rozmixované jahody promíchejte s 1 lžící citronové šťávy a dejte stranou.

2. Čokoládu rozehřejte nad párou a promíchejte dohladka. Ve ¼ hrnku vody nechte asi 5 minut nabobtnat želatinu. Promíchejte cca 60 ml smetany s moučkovým cukrem v kastrůlku a prohřejte, až začne mírně bublat. Vlijte k rozpuštěné čokoládě a promíchejte dohladka. Vmíchejte dvě třetiny jahodového pyré, želatinu a zbylou ušlehanou smetanu. Nechte 1 hodinu v chladu. Nakrájené jahody promíchejte s citronovou šťávou a nechte také chladit.

3. Pláty těsta vrstvěte s pěnou, zbylým jahodovým pyré, čokoládovým krémem a nakrájenými jahodami. Vychladlé seřízněte a přelijte polevou (ohřátou smetanu vlijte na čokoládu, změklou promíchejte s citronovou šťávou a solí). Ozdobte jahodami.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...