Brownies

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Máslo a čokoládu společně rozpustíme a šleháme, dokud směs nevychladne. Vejce vyšleháme s krupicovým a třtinovým cukrem do pěny a promícháme ji s čokoládovou směsí. Přidáme prosátou hladkou mouku, prášek do pečiva, sůl a nasekané ořechy a zlehka vše vmícháme vařečkou do vyšlehané hmoty.

Hranatou formu na pečení vyložíme alobalem tak, aby trochu přečníval přes okraje formy, vymažeme ji tukem a vysypeme moukou. Nalijeme do ní čokoládovou hmotu, povrch uhladíme a zakryjeme alobalem. Vložíme ji do trouby vyhřáté na 170 °C a pečeme asi 30 - 40 minut. Vpíchnutím špejle do středu těsta vyzkoušíme, zda je těsto upečené. Na rozdíl od jiných moučníků by na špejli po vytažení měly zůstat vlhké drobečky (těsto ještě v horké formě dojde).

Upečené těsto necháme vychladnout ve formě, pak z něj odstraníme alobal, vyjmeme ho z formy a nakrájíme na kostičky.

Poznámka k receptu

Použijte opravdu kvalitní čokoládu. Dnes již není problém sehnat v obchodech čokolády, které obsahují 70, 80 i více procent kakaové hmoty.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...