Rebarbora s mandlovým krokantem

Seznam surovin

Na rebarboru:

Na ochucenou smetanu:

Na mandlový krokant:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Nejprve připravte základ ochucené šlehačky: smetanu přelijte do misky, přidejte kardamom a semínka z vanilkového lusku a promíchejte. Překryjte potravinářskou fólií a nechte přes noc odležet v lednici.

2. Připravte krokant: mandle nasekejte nahrubo a smíchejte s ostatními ingrediencemi. Vypracujte hladké těsto, zabalte je do potravinářské fólie a nechte asi hodinu odležet v lednici. Pak těsto vyválejte na tenkou placku a v troubě předehřáté na 175 °C pečte 15–20 minut, dokud nezezlátne. Nechte zchladnout a pak krokant rozdrobte.

3. Rebarboru očistěte a nakrájejte na špalíčky. V rendlíku svařte vodu s cukrem a ibiškovými květy, dokud se cukr nerozpustí. Přeceďte, rozvarem přelijte rebarboru a nechte vychladnout. Pak rebarboru vyjměte a nálev svařte na sirup. Nakonec přeceďte smetanu, oslaďte ji moučkovým cukrem a vyšlehejte. Rebarboru podávejte přelitou sirupem, s kopečkem šlehačky a posypanou krokantem.

Poznámka k receptu

Tenhle dezert vás okouzlí. Ibišek, který koupíte ve formě čaje v každém větším obchodě, perfektně podtrhne navinulou chuť rebarbory, výrazná šlehačka se postará o chuťový kontrast a krokant dodá každému soustu křupavost.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...