Pudink s vločkami a ovocem

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Scezený kompot rozdělíme do misek. Tři čtvrtiny šťávy z kompotu nalijeme do kastrůlku, přivedeme k varu a ve zbylé rozmícháme solamyl. Vroucí šťávu zahustíme solamylovou směsí, 5 minut převaříme, potom rozdělíme do misek s ovocem a necháme zchladnout.

Na másle zvolna opražíme vločky dozlatova, zalijeme je třemi čtvrtinami mléka, přidáme krystalový cukr a převaříme. Ve zbylém mléce rozmícháme žloutek s pudinkovým práškem a vroucí mléko jím zahustíme. Mícháme do zhoustnutí, pak směs rozdělíme na ovoce a necháme vychladnout.

Z bílku a špetky soli vyšleháme pevný tuhý sníh, vešleháme do něj práškový cukr a ze sněhu na každý pohár vytvoříme pomocí dvou lžiček několik nadýchaných sněhových nočků.

Poznámka k receptu

Pokud máte čerstvé ovoce a bylinky, přidejte je do poháru na závěrečné ozdobení.

Hodnocení: 5,0/5

Hodnotilo: 1

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...