Poháry s pečenými jahodami

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Jahody omyjeme, zbavíme lístků a nakrájíme na čtvrtiny. Vložíme je do mísy, posypeme hnědým cukrem a promícháme. Pak je rozložíme na hlubší plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 220 °C a pečeme asi 12 minut, až jahody začnou pouštět šťávu (neměly by se zcela rozvařit). Opatrně je přelijeme i se šťávou do misky a necháme vychladnout.

V misce rozmícháme bílý jogurt s medem.

Připravíme si čtyři čisté, přibližně čtvrtlitrové skleničky s víčky. Do každé dáme na dno vrstvu sladkého jogurtu, přidáme několik lžic jahod a lžíci müsli a takto pokračujeme ve vrstvení, až jsou skleničky plné – nahoru dáme vrstvu jahod, které posypeme trochou müsli. Nakonec každý pohár ozdobíme několika lístky čerstvé máty, skleničky uzavřeme víčky a necháme dobře vychladit.

Poznámka k receptu

1 hrnek = 250 ml

Na každou skleničku můžete přivázat kouskem provázku nebo mašle lžičku, abyste je nemuseli hledat, až budete poháry podávat. A pokud nemáte vhodné skleničky s víčky, zakryjte je kouskem fólie a zajistěte gumičkou.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...