Žitný perník s karamelovou polevou

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

V míse smícháme vejce s olejem, mlékem a medem. Přisypeme obě mouky smíchané s cukrem, kakaem, vanilkovým cukrem, práškem do perníku a jedlou sodou a vše důkladně promícháme, až vznikne hladké těsto.

Připravené těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný hlubší plech, vložíme do trouby vyhřáté na 170 - 180 °C a pečeme 30 - 40 minut.

Upečený perník necháme vychladnout, pak ho pokapeme polevou a ozdobíme ovocem. Před podáváním perník nakrájíme na porce.

Poznámka k receptu

Do perníkového těsta můžete podle chuti přimíchat rozinky, nasekané oříšky nebo mandle.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...