TRADIČNÍ FRANCOUZSKÝ PERNÍK PAIN D’ÉPICES

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180°C, chlebíčkovou formu vymažte máslem. Ve velké míse smíchejte obě mouky, prášek do pečiva mandle, skořici, muškátový oříšek, hřebíček a zázvor. Přidejte med, máslo, žloutek a promíchejte.

2. Těsto nalijte do připravené formy a pečte asi 40 minut. Můžete do něj na zkoušku zapíchnout nůž. Pokud ho vytáhnete čistý, máte hotovo. Perník vyjměte z trouby a nechte ho trochu zchladnout.

Poznámka k receptu

Francouzi perník nejedí jako moučník. Podávají ho ještě teplý s máslem, k snídani s marmeládou, zastudena s foie gras nebo namočený do medu.

FORMA NA CHLEBÍČEK 25x10CM

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...