Moravský perník

Seznam surovin

Na náplň:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z hladké mouky, moučkového cukru, vejce, prášku do pečiva, rumu, medu a mléka vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme do druhého dne uležet v chladu.

Pak těsto rozdělíme na čtyři díly a každý díl rozválíme na pomoučeném válu na pás široký asi 10 cm a silný asi 3 mm. Střed každého pásu potřeme pruhem povidel a rozložíme na ně půlky vlašských ořechů. Těsto přehneme přes náplň nejprve z jedné a pak z druhé strany (podobně jako závin), naplněné pruhy těsta přeneseme na plech vyložený papírem na pečení, potřeme je rozšlehaným vejcem, vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme dozlatova (pozor, těsto musíme hlídat, aby se nepřipálilo).

Před podáváním těsto nakrájíme na dílky široké asi 1 cm.

Hodnocení: 3,0/5

Hodnotilo: 1

Vaše hodnocení: 3

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...