Medové řezy

Seznam surovin

Na ozdobení:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme krupicový cukr a špetku soli. Pak postupně zašleháme žloutky a vmícháme med. Mouku prosejeme do mísy, přidáme škrobovou moučku, prášek do pečiva, kakao, skořicový a vanilinový cukr, promícháme, tuto směs přidáme k vaječné hmotě a zlehka promícháme.

Hranatou formu vyložíme papírem na pečení, nalijeme do ní připravené těsto a povrch uhladíme. Formu vložíme do trouby vyhřáté na 175 °C a pečeme asi 20 minut.

Upečený perník necháme vychladnout, pak ho podélně rozkrojíme na dva pláty, spodní potřeme meruňkovým džemem a přiklopíme ho vrchním plátem. Tmavou a bílou čokoládu rozehřejeme každou zvlášť ve vodní lázni. Povrch perníku potřeme vrstvou tmavé čokolády a pomocí kornoutku z papíru na pečení na ni nastříkáme tenké proužky bílé čokolády. Vše necháme ztuhnout v chladničce a pak perník nakrájíme na čtvercové řezy.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...