Klasické perníčky

Seznam surovin

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

Na vál prosejeme mouku, cukr, kakao, perníkové koření a jedlou sodu. Přidáme med, rum a vejce a vypracujeme vláčné a lesklé těsto, které se nesmí lepit. Těsto vložíme do mikrotenového sáčku a uložíme alespoň na 24 hodin do chladničky.

Odleželé těsto přeložíme na pomoučený vál a znovu ho prohněteme. Pak ho rozdělíme na několik částí a každou rozválíme na placku silnou asi 4 mm, ze které vykrájíme požadované tvary. Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení, vložíme do trouby vyhřáté na 160 – 180 °C a pečeme asi 10 minut dozlatova (pokud chceme mít perníčky s mandlemi, ozdobíme je ještě před pečením).

Ještě horké perníčky ihned po vyjmutí z trouby potřeme rozšlehaným vejcem a rozložíme na rovnou plochu (nebo je ponecháme na plechu). Jakmile perníčky dokonale vychladnou, můžeme je podle chuti ozdobit, například bílkovou polevou.

Recept na bílkovou polevu najdete zde.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...