PERNÍK S MANDLOVOU NÁPLNÍ

Seznam surovin

Perníková kořenicí směs:

Těsto:

Mandlová pasta:

Nákupní seznam na e-mail

Postup přípravy

1. Den předem připravte mandlovou pastu. Mandle namelte a smíchejte nebo ve foodprocessoru rozmixujte s cukrem do jemné, sypké konzistence. Přidejte vejce a vypracujte kompaktní hmotu. Zabalte ji do fólie a nechte přes noc odpočinout v lednici.

2. Připravte kořenicí směs. Měla by obsahovat 40–60% skořice, takže nejprve do misky odměřte hřebíček, zázvor, muškátový květ, kardamom, anýz a bílý pepř. Měli byste získat asi 10g směsi. Dosypte tedy 7g skořice (nebo méně, pokud některou ze složek vynecháte) a promíchejte.

3. Veškeré ingredience na těsto zpracujte a zabalené do fólie nechte alespoň 2 hodiny odpočinout v lednici. Troubu předehřejte na 180°C. Těsto rozdělte na 2 části a vyválejte mezi pečicími papíry do obdélníku tak, aby pokrylo dno připraveného pekáče. Horní papír sejměte, spodní nechte a těsto i s ním přeneste na pekáč. Potřete rozšlehaným vejcem a rovnoměrně na ně naneste mandlovou pastu. Povrch pasty potřete vejcem. Druhou polovinu těsta vyválejte a opatrně přeneste na mandlovou pastu. Povrch těsta opět potřete vejcem a ozdobte loupanými mandlemi. Pečte 40 minut, nechte vychladnout a krájejte na čtverce.

Nehodnoceno

Hodnotilo: 0

Zatím nebylo hodnoceno

Komentáře k receptu

Načítám komentáře...